Grenzen verleggen! Esther interviewt Elsbeth

Ook voor mij is het goed om het af en toe mijn grenzen te verleggen en iets te doen wat ik zowat sinds de lagere school niet meer heb gedaan:
Het afnemen van een interview! Vandaag met Elsbeth de Jager.

Droomvallei auteur Elsbeth de JagerElsbeth heeft een indrukwekkend schrijf-cv en is aan Droomvallei Uitgeverij verbonden als auteur. Elsbeth heeft bij diverse andere Droomvallei-auteurs (Ina, Doortje en mijzelf) een interview afgenomen. Dit keer is zijzelf aan de beurt.

Esther: Wat was voor jou de aanleiding om te gaan schrijven?
Elsbeth: Ik zag in 2008 een wedstrijd van een Duitse uitgeverij. Ik zag het onderwerp, “een onverwachte ontmoeting”, en dacht dat ik daar wel  iets over kon vertellen. Er plopte meteen een verhaal omhoog bij dit onderwerp. Ik heb de wedstrijd niet gewonnen. Ik heb het daarna naar een Duits kwartaalblad toegestuurd en zij hebben het geplaatst.

Elsbeth is beëdigd vertaler en docente Duits.

Esther: Is het voor jou net zo makkelijk om in het Duits te schrijven als in het Nederlands?
Elsbeth: Het scheelt niet veel. Ik vertaal ook vaak boeken in het Duits, zoals onlangs vogel Vera in het wonderbos en De dolfijn met sproeten. Ik ben momenteel ook een Duitse dichtbundel aan het maken. Dat is erg leuk om te doen, juist omdat het weer eens wat anders is.

Esther: heb jij een bepaald thema dat steeds terug komt in jouw boeken?
Elsbeth: Ik heb wel thema’s die een aantal keer terug komen, zoals het Midden Oosten. Dit thema zal in de toekomst ook zeker nog vaker aan de orde komen. Als ik er nog eens goed over nadenk, is “relaties” wel een terugkomend thema in mijn boeken voor alle leeftijdscategorieën en ook in de korte verhalen. Ik werk dat thema voor verschillende leeftijdsgroepen op verschillende niveaus en in verschillende situaties uit.

Er staan verschillende boeken van Elsbeth op de planning bij Droomvallei Uitgeverij voor 2013 en 2014.  Namelijk in 2013 het kinderboek “Fluf en Vlokje” (verschijnt ook in het Duits als “Fluffy und Flöckchen” bij Droomvallei Uitgeverij) en de columnbundel “Vaart!”. En in 2014 “De lapjeskat met de rode hond & andere kindergedichten” en “130+… zo voelt dat dus!”

Esther: welke van deze boeken wil je op dit moment in de spotlights zetten?
Elsbeth: Eigenlijk al mijn boeken die bij jouw uitgeverij verschijnen. Ze hebben allemaal iets bijzonders. Maar als ik dan toch moet kiezen, worden het de kindergedichten. Dat boek is erg verrassend. Mag ik er nog één kiezen? Want “Fluf en Vlokje” is ook heel bijzonder. Dat is mijn eerste voorleesboek en het verschijnt in het Nederlands én in het Duits.

Wil je meer weten over Elsbeth en haar boeken? Bezoek dan haar website! www.elsbethdejager.nl.
Op www.am-leuchtturm.nl vind je nieuws over haar vertalingen in en naar het Duits.

© Esther van der Ham

Droomvallei auteur Elsbeth de Jager

2 reacties op ‘Grenzen verleggen! Esther interviewt Elsbeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s