Lichtpuntjes voor Energy4all en Sandarijn

Boekpresentatie ‘Ik gun je een lach – een lichtpuntje in de strijd tegen energiestofwisselingsziekten. Een verslag van initiatiefneemster Sandarijn.

Woensdag 22.10.2014 Een stralende ochtend. De regen was die nacht vertrokken en met de wagen volgeladen reden we naar het terrein van Adelante.

Esther van der Ham, auteur en uitgeefster van ‘Ik gun je een lach’ stond samen met Pleuni Timmermans (van stichting Energy4All) me al op te wachten. Iedereen hielp mee met de laatste voorbereidingen: tafels klaarzetten voor de creatieve activiteit, stoelen en banken voor de presentatie, ballonnen met helium voor het versturen van lichtpuntjes en tenslotte het klaarzetten van de hapjes, drankjes en goodie-bags. (Dank hiervoor Esther van der Ham).

Uitreiken eerste boek "Ik gun je een lach" door Sandarijn aan de directeur van Adelante
Uitreiken eerste boek “Ik gun je een lach” door Sandarijn aan de directeur van Adelante

Wat een gezellige ochtend, vol enthousiaste mensen. De winnares van de kinderschrijfwedstrijd las haar gedicht voor, de kinderen hielpen met de voortgang van de presentatie, Esther van der ham las een stukje voor uit haar verhaal en tenslotte werden de lichtpuntjes aangemaakt. Lichtpuntjes die iedereen op de wereld kan gebruiken op welke manier dan ook.

Esther leest voor uit de bundel "Ik gun je een lach"
Esther leest voor uit de bundel “Ik gun je een lach”

De directeur van Adelante kreeg het eerste exemplaar aangeboden. Hij runt tenslotte een plek, waar kinderen met een handicap of chronische ziekte veel positieve indrukken en aandacht krijgen.

De ballonnen met de kaartjes eraan (gedicht met lichtpuntjes) stuurden we de wereld in. (sommige bleven steken in een boom…helaas of bijzonder, want nu is er een boom met lichtpuntjes)

De kinderen amuseerden zich tenslotte met een creatieve activiteit o.l.v Esther van der Ham. Tongen hingen uit de mond, vrolijke blije gezichten en veel aandacht voor nieuwe illustraties, die de kinderen maakten n.a.v. het verhaal van Esther.

Bundel "ik gun je een lach"
Bundel “ik gun je een lach”

rode pumps in de sneeuw

Een mooie afsluiting van een bijzonder project, waar we met z’n allen veel aandacht en energie in hebben gestoken. Op dit moment zijn er van de eerste druk nog 34 bundels over. Esther van der Ham en ik gaan echt voor een tweede druk. De bundel is te bijzonder om niet verder verspreid te kunnen worden.

Groeten, Sandarijn Hilkhuijsen / ambassadeur stichting Energy4All

Het boek bestellen kan via de site van prachtboeken!

Naschrift van Esther:

Sandarijn, super gedaan 🙂 Bedankt voor je harde werk en grote inzet. We gaan door met dit mooie project.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s